Drugo polugodište u ulepšanoj školi

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugo polugodište u ulepšanoj školi

Dvadesetak đaka i predškolske dece u Velikom Gaju nastavu privremeno pohađaju u prostorijama mesne zajednice, jer je u toku kompletna rekonstrukcija školske zgrade. Radovi na najstarijoj građevini u selu, podignutoj pre sto godina, biće završeni do januara iduće godine.
Veliki Gaj je najstarije naselje u opštini Plandište, a jedna od najstarijih kuća u ovom selu je školska zgrada izgrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre više od 100 godina. 

Meštanka Milica Kojić kaže da u školu u kojoj je i sama bila đak danas idu njena unučad:
"Koriste deca, i ovi stariji, evo igraju tu i fudbal i koješta, tu su." 
Rekonstrukcijaškole bila je neophodna, naglašava Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište:
"Ona će biti renovirana kao što vidite od temelja do krova. Kancelarija za javna ulaganja izdvojila je 50 miliona dinara. Naravno, imali smo i neke nepredviđene radove, krov je morao skroz da se sruši i zbog toga je rok produžen do januara." 

Zbog radova, dvadesetak đaka i dece iz vrtića nastavu privremeno pohađa u prostorijama Mesne zajednice. Školska zgrada u ovom selu služi i kao kulturni centar, jer se tu održavaju i probe folkloraša.
Od 400 stanovnika u selu čak stotinu igra folklor u različitim sekcijama. Za sve njih biće više mesta u renovirnoj školskoj zgradi, ističe Saba Divljakov, direktor OŠ "Dositej Obradović":
"Imaće nov sistem grejanja, drugačiji će biti raspored učionica, biće mala fiskulturna sala, do sada časovi fizičkog vaspitanja odvijali su se samo preko leta na ovim terenima a preko zime delimično amo u učionicama koje nisu bile prilagođene za to." 
Plandištanci su ove godine, od sredstava dobijenih preko projekata, uspeli da kompletno rekonstruišu i Osnovnu školu i Dom zdravlja u Plandištu kao i Dom za duševno obolele  u Starom Lecu.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.