Drugi svetski rat: Dojava naciste koja mi je spasila baku i dedu

Izvor: Danas, 25.Sep.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi svetski rat: Dojava naciste koja mi je spasila baku i dedu

BBCFani i Rafael Bodin Dok je pre 75 godina deda Jevrejina Aleksandra Bodina Safira uzimao meru visokom nacističkom oficiru za krojenje odela, dobio je važnu dojavu – spremaju se hapšenje i deportacija. Činjenica da je većina Jevreja iz Danske uspela da izbegne holokaust često se naziva „čudom“. Sada se čini da je nacistička vlast u […] Članak Drugi svetski rat: Dojava naciste koja mi je spasila baku i dedu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi svetski rat: Dojava naciste koja mi je spasila baku i dedu

Izvor: B92, 25.Sep.2019

Jevrejin krojač u Danskoj je 1943. dobio savet od nemačkog klijenta. Ali, zašto je taj visoki nacistički činovnik odlučio da prkosi Hitleru...Dok je pre 75 godina deda Jevrejina Aleksandra Bodina Safira uzimao meru visokom nacističkom oficiru za krojenje odela, dobio je važnu dojavu - spremaju...

Nastavak na B92...

JEDNOM REČENICOM JE SS OFICIR SPASIO JEVREJE: Da ga nije poslušao negov danski krojač bi završio u LOGORU SMRTI! Evo zašto je KOLJAČ IZ PARIZA prkosio HITLERU! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 26.Sep.2019, 08:19

Dok je pre 75 godina deda Jevrejina Aleksandra Bodina Safira uzimao meru visokom nacističkom oficiru za krojenje odela, dobio je važnu dojavu - spremaju se hapšenje i deportacija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.