Drugi napad na Kurir

Izvor: Kurir, 26.Jul.2009, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi napad na Kurir

BEOGRAD - Posle 1.096 rešenja i žalbi protiv mojih firmi i 84 rešenja protiv mene od strane Poreske uprave, u toku godinu i po dana, od prvog napada na Kurir i odlaska Dinkićevih urednika i novinara sa delom redakcije decembra 2005. godine, Dinkić je shvatio da ne može od mene da napravi kriminalca i utajivača poreza. Zato je sa grupom tajkuna pribegao starom metodu - pravljenju još jednih novina i novoj kupovini urednika i novinara iz Kurira. Te novine nazvane su Gazeta.

Sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2007. godine Dinkićevi saradnici napravili su veliki budžet za te nove novine, a zavrbovan je tadašnji šef redakcije Kurira sa većom grupom urednika i novinara, za koje sam već sumnjao da su trgovali informacijama. Tako je napravljen novi puč u redakciji, sličan onom iz 2005. godine, i ponovo je učinjeno kao u prethodnom slučaju, kada su takvu operaciju vodili Kesić, Marjanović i Vučićević: sve su iskopirali i odneli što se moglo odneti. Zanimljivo je da ni prethodnog puta, a ni tada, policija ni tužilaštvo na naše prijave nisu reagovali, i to sve do danas.

Dinkić preko Agencije za privatizaciju otima moje firme

Polazeći od saznanja da je prvi broj Glasa javnosti izašao 15.7.1874. godine u Kragujevcu, u štampariji koja je opstala do današnjih dana pod sadašnjim nazivom „Nikola Nikolić“, kako bih održao tradiciju, odlučio sam da kupim tu štampariju i premestim sedište dnevnog lista Glas javnosti iz Beograda u Kragujevac.

Raznim intrigama, Dinkić i njegovi pomagači u Kragujevcu oteli su mi tu firmu, uz pomoć Agencije za privatizaciju koja je poništila ugovor. Spor je stigao do Strazbura.

Slično se dogodilo i sa firmom „Zastava inženjering“ u Kragujevcu, samo što mi je tu firmu Dinkić oteo preko Poreske uprave. I ovaj slučaj čeka presudu u Strazburu. Sledeći takav slučaj dogodio mi se sa Industrijom metala Batočina, zatim sa firmom „Inos - Varvarin“, gde je lokalni G17 odigrao glavnu ulogu, pa sa „Jugolaboratorijom“ u Beogradu, da ne pominjem ostale. Najpoznatiji od svih je slučaj sa „Stragaritom“ iz Stragara. Tamo je glavnu ulogu odigrao Verko Stevanović sa čelnicima grada Kragujevca, danas jedan od Dinkićevih koalicionih partnera. I pored svih presuda, posle dvadesetogodišnjeg suđenja i dalje pokušavaju da otmu fabriku koja mojim drugim firmama duguje preko 500 miliona dinara.

U poslednjih dva meseca Stevanović iz gradskog budžeta finansira akcije advokata i Stragaraca da upadnu u fabriku i obustave rad, što su i učinili. Svako za to dobija dnevnicu od Stevanovića, kako nezvanično saznajem, od 20 do 30 evra. Time su postigli da mi zarobe zalihe u vrednosti od oko milion i po evra. Tako je, pored Poreske uprave, Dinkić u borbi protiv mene upotrebio i Agenciju za privatizaciju, koju drže poslušnici njegove stranke.

Nova akcija za uništavanje Kurira

Kada se danas sve ovo posmatra, drugi napad na Kurir - osnivanjem Gazete - bila je farsa sa jedinim ciljem da se kadrovski oslabi Kurir. Gazeta se brzo ugasila, ali je u međuvremenu formiran tabloid Alo, čiji je deo vodeće ekipe dve godine obučavan u Kuriru. Pokazalo se da je to rezervna varijanta za uništavanje Kurira i u Alo poslednjih meseci prelaze svi bivši urednici Kurira. Nekadašnji članovi redakcije Kurira danas vode Alo.

Istovremeno, pre mesec dana obnovljen je pritisak na Kurir upadom poreske policije u Kurir i firme povezane sa njim, a gromoglasno je otvorena i negativna medijska kampanja preko RTV B92. Ovi Dinkićevi pomagači, da bi uništili Kurir i mene uklonili sa tržišta, plasiraju tvrdnju da sam dužan 8,5 miliona evra jer smo, navodno, za toliko moje firme i ja utajili porez. Cilj je da Dinkić zavlada medijskim prostorom Srbije kako bi uspeo da prikrije posledice svoga štetočinskog rada za budućnost zemlje i građana od 5. oktobra do danas.

U akciji koja traje protiv Kurira i mene angažovano je 14 poreskih policajaca. Ispituje se - po peti put za poslednjih 10 godina - poreklo moje imovine od 1.1.1990. godine pa do danas. Da li će Dinkić ovoga puta uspeti da nađe bar dva poreska policajca „bez duše“ da bih ja „ostao bez glave“, s obzirom na to da nemam mrlju u poslovanju za svojih 40 godina dosadašnjeg privatnog rada?

Kurir i ja nastavljamo da istražujemo gde su sudije koje su me osuđivale po drakonskim zakonima 1999. godine, i šta sada rade, o čemu ćemo objaviti izveštaj. Takođe istražujemo kakva su unapređenja dobili poreski inspektori i policajci koji su od 2005. do 2007. godine potpisivali zapisnike i rešenja koja im je neko drugi sastavljao, a sa kojima se ni sami nisu slagali, ali su morali da ih potpisuju, kako su govorili, da ne bi ostali bez posla.

POKRETAČ DNEVNIH LISTOVA KURIR I GLAS JAVNOSTI RADISAV RODIĆ

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.