Drugi dan Kulinarskog kupa u znaku leda i specijaliteta poznatih

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan Kulinarskog kupa u znaku leda i specijaliteta poznatih

Drugog dana u okviru 2. Balkanskog kulinarskog kupa, koji se održava u hotelu "Kontinetal" takmičari su se nadmetali za najboljeg kuvara Balkana i najboljeg poslastičara Srbije, a kao šlag na torti, poznate ličnosti pokazale su svoje kulinarsko umeće među kojima su se kao najbolji gastronomi istakli stilista Ašok Murti, Darko Panović, voditelj Televizije Pink i direktorka marketinške agencije "New dream team" Aleksandra Radujko. Danas se očekuje kraj manifestacije kada će od 20 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svečano biti dodeljene nagrade pobednicima takmičenja.

Tokom takmičarskog dela drugog dana kulinarske smotre u Beogradu, kuvari i poslastičari nadmetali su se juče u kategorijama praktične pripreme restoranskog dezerta i jela od ribe (juniori), moderno jelo (seniori), izbor najboljeg kuvara Balkana, najboljeg poslastičara Srbije i takmičenje timova u kategoriji "Kuvaj i serviraj" (seniori).

Nakon što su profesionalci pokazali sve svoje kulinarske veštine, na red je došao revijalni deo takmičenja gde su se u ulozi kuvara, pored pomenutih pobednika Ašoka Murtija i Darka Panovića, našli i Ivana Škorić, muzičar Marko Đurovski, voditeljka TV "Pinka" Bojana Janković, nekadašnja novinarka TV B92 Anja Kostić, stilista Slobodan Hrnjak, voditelji TV "Avala" Ivana Lazarević i Ivan Golušin. VIP takmičaru su bili podeljeni u četiri ekipe i morali su da pokažu kreativnost na licu mesta u pripremanju jela od piletine.

Za sve posetioce kuvarskih okršaja posebno zadovoljstvo pričinio je Miro Rismondo, koji je održao radionicu u kategoriji karving u ledu i Anastasija Korsakova, u kategoriji umetničko rezbarenje voća i povrća.

Rismondo je na glavnoj bini uz prateće svetlosne i zvučne efekte za nešto više od pola sata isklesao orla na postolju iz ledenog bloka. Publika je pokušavala da odgonetne temu Rismondove skulpture, dok je on raznim brusilicama i testerama obrađivao sa svih strana blok leda.

Anastasija Korsakova, jedan od najvećih svetskih majstora u umetničkom rezbarenju voća i povrća obradovala je domaću publiku i predstavila karving na

krastavcu, lubenici, šargarepi, jabuci...

Za danas, poslednjeg dana ovogodišnjeg Kulinarskog kupa, zakazan je

svečani nastup "Vatra i led” sa temom "Mitska bića”, gde će svoje umeće ponovo predstaviti Miro Rismondo. Takmičarski deo rezervisan je za kategorije praktične pripreme restoranskog dezerta (seniori), za najboljeg juniorskog kuvara, pripreme vegetarijanskog i jela od jagnjetine, a najneizvesnije će biti takmičenje za Grand Pri titulu u kategoriji misteriozne kutije gde takmičari neće znati sastojak koji će morati da koriste prilikom kuvanja.

Za revijalni deo varjače će ukrstiti predtavnici medija, a od 20 sati održaće se svečana dodela nagrada, zlatnih medalja, pehara i posebnih priznanja nakon čega će biti i svečano zatvaranje Kulinarskog kupa uz gala večeru.

Nebojša Radović, Anja Kostić i Slobodan Hrnjak

Miro Rismodo pokazao svoje majstorstvo u klesanju leda

Miro Rismodo

Drugoplasirani - Ivana Škorić, Bojana Janković i Marko Đurovski

Ivan Golušin i Ivana Lazarevic

Pobednički tim - Darko Panović, Ašok Murti, pomagala im Aleksandra Radujko, direktor agencije New Media Team

Anastasia Korsakova pokazala umeće rezbarenja voća i povrća

Anastasia Korsakova

Povezane vesti: Počeo Drugi balkanski kulinarski kup Danas otvaranje Balkanskog kulinarskog kupa Beograd domaćin 2. Balkanskog kulinarskog kupa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.