Drugi Španac na šinama od sutra

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi "Španac" na šinama od sutra

Na liniji broj 7 od sutra će saobraćati još jedan španski tramvaj, od Bloka 45 do Ustaničke ulice. Prvi španski tramvaj putnike je na ovoj liniji počeo da prevozi 28. avgusta, a do sada je u redovnom saobraćaju prešao 5.917 kilometara.

– Treći od 30 tramvaja španskog proizvođača „Kaf” na šine će izaći kada budu završena kompletna testiranja u depou na Novom Beogradu. Četvrti tramvaj u Beograd će stići naredne sedmice– izjavio je pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktora Agencije za investicije i stanovanje Dragan Ivanović.

Novi tramvaj raspolagaće i video-nadzorom od šest kamera koje će pokriti 90 odsto unutrašnjosti vozila. Vozač će imati takozvanu „tač skrin” kontrolnu tablu, koja će ga u svakom trenutku informisati o funkcionalnosti vozila, a umesto u retrovizore, vozač će gledati u dva monitora koji će prenositi sliku sa dve spoljne kamere.

Tramvaji će u potpunosti biti prilagođeni i osobama sa invaliditetom.

Tramvaji renomiranog španskog proizvođača, inače, već saobraćaju ulicama Edinburga, Antalije, Vitorije, Sevilje, Saragose i drugih svetskih gradova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.