Druga obdukcija pokazala da je Flojd umro od gušenja usled pritiskanja vrata i ledja

Izvor: Beta, 01.Jun.2020, 22:27

Druga obdukcija pokazala da je Flojd umro od gušenja usled pritiskanja vrata i ledja

Obdukcijom koju je naručila porodica ubijenog afroamerikanca Džordža Flojda utvrdjeno je da je on umro od gušenja usled pritiskanja vrata i ledja, izjavili su danas advokati njegove porodice.Flojd je umro 25. maja u Mineapolisu, posle intervencije belog policajca Dereka Čovina. Prema optužnici, Čovin je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na Flojdovom vratu, uključujući dva minuta i 53 sekunde pošto je izgubio svest. Flojd je tom prilikom govorio da ne može da diše.Obdukcijom je utvrdjeno da je kompresija presekla dotok krvi do Flojdovog mozga, a da mu je pritisak na ledja otežavao disanje, rekao je advokat Ben Kramp.Kramp je zatražio da optužnica za ubistvo trećeg stepena protiv Čovina bude promenjena u ubistvo prvog stepena i da još tri policajca budu optužena.Rezultat autopsije koju je naručila porodica razlikuje se od nalaza zvanične obdukcije, opisanih u krivičnoj prijavi protiv Čovina.U nalazu te obdukcije stajalo je da nije pronadjeno ništa "što bi podržalo dijagnozu traumatskog gušenja ili davljenja".Dan posle smrti Flojda u Mineapolisu su izbili mirni protesti koji su ubrzo postali nasilni i proširili se na desetine američkih gradova.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stigli rezultati Flojdove autopsije: Smrt je bila strašna

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2020

Privatna autopsija koju je naredila porodica Afroamerikanca Džordža Flojda pokazala je da se on ugušio Privatna autopsija koju je naredila porodica Afroamerikanca Džordža Flojda pokazala je da se on ugušio. Kako je pokazala autopsija, Flojd je umro od asfiksije jer do njegovog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.