Druga knjiga „Azbuka nečistoće“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 27.Dec.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga knjiga „Azbuka nečistoće“ (VIDEO)

Deset godina nakon objavljivanja prve, Niš je dobio i drugu knjigu „Azbuka nečistoće“, koju potpisuju karikaturista Aleksandar Blatnik i kolumnista Timošenko Milosavljević. Učešćem u ovom Projektu, Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ želi da utiče na svest građana, kako bi sačuvali životnu sredinu.
JKP „Mediana“ započelo je bitku za unapređenje javne higijene i izdavanjem knjige u kojoj poznati niski kolumnista Timošenko Milosavljević, između ostalog piše:  Znam u kom grmu leži zec. U cistom; Zagađivač – ponavljač; Znam ulice gde su posekli drveće i zasadili beton. I on se, nažalost, primio.
Pojam ekologije čitaoci ove knjige upoznaće i kroz karikaturu, jer je poznato da se svaka kritika lakše podnosi ukoliko je plasirana na duhovit način.
Kada je u pitanju javna higijena jedan od primarnih zadataka je formiranje fondova za zaštitu životne sredine na opštinskom nivou, iz kojih bi bilo finansirano uklanjanje divljih deponija, za šta Grad Niš godišnje izdvaja čak 20.000.000 dinara. Samo taj podatak govori koliko bi promenom svojih navika mogli promeniti i sliku grada i sliku sela, a novac uložiti u, na primer, modernizaciju bolnica i škola, ili izgradnju novih sportskih terena.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.