Druga faza kod depoa

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga faza kod depoa

Radovi u Bulevaru kralja Aleksandra „približili“ su se Vukovom spomeniku. Uveliko traje rad na prvoj i drugoj deonici, radnici su juče kopali tramvajsku bašticu i vadili šine na uglu Bulevara i Ruzveltove, dok je kod „Depoa“ već počela priprema za drugu fazu radova u kojoj će komunalna preduzeća menjati podzemnu infrastrukturu.

- Započet rad na prvoj i drugoj deonici, od Sinđelićeve do Čučuk Stanine ulice i od Čučuk Stanine do Pop Stojanove. Počeli smo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rušenjem tramvajskih baštica i delova trotoara. To su radovi koji prethode glavnom poduhvatu, izmeštanju šina i zameni kompletne podzemne infrastrukture - kaže Snežana Voštinarov, direktor „Beokom servisa".

Na gradilištu su se javili i prvi problemi, pukla je vodovodna cev na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Vojvode Šupljikca.

- Cevi su izuzetno trule, zbog toga i dolazi do pucanja, ali već danas će ekipe „Vodovoda i kanalizacije" početi sa poslom.

Radnici kažu da su ekipe „Vodovoda" juče ujutro bile na licu mesta, ali da ništa nisu popravili. Kvar je ipak otklonjen u kasnim večernjim satima.

- Porušili smo i asfaltirali mesta gde su se nalazila ostrva, kako bi bila moguća reorganizacija saobraćaja. Sukcesivno ćemo raditi deonicu po deonicu, ali sve ide svojim tokom - zaključuje Voštinarov.

Radovi u Bulevaru trajaće još najmanje pet meseci. Nadležni poručuju da ulica neće biti zatvarana za saobraćaj ni u jednom trenutku. Odustalo se od prvobitne ideje da se prostor gde su prethodno bile tramvasjke baštice asfaltira i pretvori u saobraćajne trake.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.