Drevsov naslednik stigao na Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drevsov naslednik stigao na Kosovo

Novoizbarani komandant Kfora Folker Halbauer doputovao je danas na Kosovo gde će u petak zameniti dosadašnjeg komandanta te vojne misije Erharda Drevsa.

Folker Halbauer doputovao na KiM: Od petka je on komandant KFOR-a  

"Novoizabrani komandant Kfora, generalmajor Folker Halbauer koji će preuzeti komandu Kfora od generalmajora Erharda Drevsa, u petak 7. septembra, stigao je na Kosovo", kazao je za agenciju Beta portparol te vojne misije na Kosovu Uve Novicki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Halbauer je od stacioniranja medunarodnih trupa na Kosovu 1999. godine šesti nemački komandant Kfora.

 

Stiže još vojnika za stabilnost na severu Kosmeta

Novi komandant Kfora, rođen 1955. godine u pokrajini Baden-Virtemberg, šef je štaba nemačkih kopnenih snaga u Ministarstvu odbrane, navode mediji.

 

Bundesver na Kosovu ima 872 vojnika, od ukupno 5.600 pripadnika Kfora i da je, posle italijanskog, nemacki kontigent drugi po veličini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drevsov nasljednik general Halbauer stigao na Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2012

PRIŠTINA - Novoizbarani komandant Kfora Folker Halbauer doputovao je danas na Kosovo gdje će u petak zamijeniti dosadašnjeg komandanta te vojne misije Erharda Drevsa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.