Izvor: Piplmetar.rs, 26.Mar.2024, 18:31

Drevne kineske grobnice sa mačevima i kočijama rasvetljavaju period zaraćenih država

D. M.

Arheolozi u Kini su pronašli stotine grobnica i artefakata, uključujući nekoliko bronzanih mačeva, iz perioda zaraćenih država pre više od 2.200 godina.
Grobnice i artefakti su pronađeni na groblju Bajdžuang u selu Dengčeng, koje je deo grada Sjangjang u kineskoj centralnoj provinciji Hubej.
Iskopavanja u novembru 2023. su otkrila više od 500 artefakata, uključujući mačeve, bakarne tronošce, ritualne posude, grnčariju, prstenove od žada, lakirane predmete, čamce i kočiju pored skeleta dva konja, piše Live Science.
Artefakti su pronađeni u 174 grobnice na groblju iz vremena između otprilike 478. i 221. godine pre nove ere. Takođe su pronađene...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.