Drašković i Golubović negirali krivicu

Izvor: RTS, 23.Apr.2010, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković i Golubović negirali krivicu

Optuženi Andrija Drašković i Aleksandar Golubović negirali krivicu za ubistvo Zorana Plećića, u beogradskom restoranu "Knez" septembra 2000. godine.

Na početku šestog suđenja za ubistvo Zorana Plećića, u beogradskom restoranu "Knez", septembra 2000. godine optuženi Andrija Drašković i Aleksandar Golubović negirali su krivicu.

"Ne priznajem izvršenje krivičnog dela koje mi se stavlja na teret. Nemam šta da dodam, sve sam rekao na ranijim suđenjima", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Drašković, koji je ranije tvrdio da je na Plećića pucao u samoodbrani.

Golubović je takođe naveo da je sve što je imao da kaže izneo u ranijim odbranama.

Drašković i Golubović su od 2001. godine na prethodnih pet suđenja odbranu izneli najmanje osam puta.

Veštak sudsko-medicinske struke Branimir Aleksandrić i balističar Milan Kunjadić takođe su ostali pri ranijim nalazima veštačenja.

Drašković je prilikom davanja ličnih podataka rekao da je završio Višu ekonomsku školu i da je po zanimanju ekonomista, kao i da je vlasnik firme DLM.

Na pitanje sudije Zorane Trajković koliko mesečno zarađuje, Drašković je odgovorio da ne zna šta se podrazumeva pod zaradom i naveo da mesečno zarađuje oko 2.000 evra.

Dodao je da od nepokretnosti poseduje lokal u Beogradu, površine između 150 i 200 kvadratnih metara i da "ne može da se seti da li ima još nekretnina, možda nešto u Crnoj Gori".

"Koliko znam, nisam osuđivan", rekao je Drašković, a na pitanje sudije da li se protiv njega vodi još neki krivični postupak, Drašković je odgovorio: "Ne, da ja znam".

Golubović je naveo da ne zna tačno koliko zarađuje i da je vlasnik firme Sabat, kao i da nema nekretnine u svom vlasništvu, a da njegova nezaposlena supruga ima stan u vlasništvu.

Draškovićev branilac Veljko Delibašić predložio je da se ponovo kao svedok sasluša Elena Karić, bivša Draškovićeva supruga, koja je očevidac ubistva Plećića, kao i da svedoče troje veštaka psihijatara.

Sud je prihvatio ponovno svedočenje veštaka pshihijatara, a odbio da ponovo bude saslušana Elena Karić. Nastavak suđenja zakazan je za 18. maj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.