Drašković: Vučić prešao Rubikon, Srbija nije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Vučić prešao Rubikon, Srbija nije

Vuk Drašković izjavio je da je Aleksandar Vučić krenuo u stratešku i odlučnu bitku za budućnost zemlje i prešao 'Rubikon' ka evropskoj strani, ali da, na žalost, Srbija još nije prešla tu granicu.

"Krenuo je Vučić u jednu stratešku i odlučnu bitku za budućnost ove zemlje u pravom smeru, ali se nije pripremio za pobedu", ocenio je Drašković.

On smatra da premijer nije sasekao "korenje komunističke ideologije, koja davi Srbiju - službe bezbednosti su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nereformisane, a tajni dosijei zatvoreni".

"Oko njega je mnogo onih koji su nestručni i koji ne podržavaju taj strateški put, nego na svakom koraku sapliću. Vrlo je malo onih koji ga podržavaju, a nije privukao sebi stručne ljude koji mogu i hoće da pomogunu", kaže Drašković za Blic.

Drašković ocenjuje da se premijer našao u poziciji kao da je sam i izolovan, pa pošto nema podršku umnih ljudi da brane taj put i strategiju on sam govori o svemu.

"Troši se i ostavlja utisak vapijućeg u pustinji", dodao je lider Srpskog pokreta obnove.

Kako je rekao, kada je Vučić odlučno i iskreno rekao da naši strateški državni putokazi moraju biti okrenuti ka Evropi i Zapadu, kada je najavio obračun sa kriminalom i pljačkom i kada je taknuo čuvane i skrivane zločine službi bezbednosti, od streljanja novinara Slavka Ćuruvije do streljanja srpskih đaka i mladića u kafiću "Panda" u Peći - kada je porušio balvane DS na severu Kosova i krenuo u rižično rešavanje tog bolnog problema Srbije, ja sam ga podržao otvoreno i najsnažnije".

Na pitanje šta se dogodilo sa DS, Drašković je rekao da se toj stranci "dogodila pravda".

"Sve ono što su od devedesete godine pa nadalje činili SPO-u, opanjkavali i izmišljali afere, sve sa ciljem da budemo uništeni kao stranka desnice i jasnog antikomunizma, sada rade sebi samima", dodao je Drašković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.