Izvor: B92, 17.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Oprostite nam greške

Beograd, Smederevska Palanka -- Vuk Drašković optužio premijera Srbije za prekid pregovora sa Evropskom unijom i izostanak hapšenja Ratka Mladića.

"Vojislav Koštunica i službe bezbednosti, koje su ostale nereformisane iz vremena Slobodana Miloševića, odlučile su da jedan čovek bude na slobodi, a Srbija u zatvoru", rekao je lider Srspkog pokreta obnove na završnoj konvenciji SPO-a u Beogradu.

"Ne ide se u Evropu tako što, ako u Briselu pada kiša, mnogi ovdašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snobovi rašire kišobran. Evropa je naša naporna borba, da se odvežemo od ružnih manira prošlosti, da se odvežemo od mrtvog poretka koji još hoće da vlada Srbijom", kaže Drašković.

Drašković je od građana Beograda i Srbije tražio da SPO-u oproste sve greške koje je ta stranka napravila i glasaju za nju na izborima 21. januara, da bi, kako je rekao, konačno svanuo 6. oktobar.

"Ja ću vas pozdraviti približno slično kako se braniocima Beograda svojevremeno obratio major Gavrilović. 'Beograđani, Srbijo, 21. januara uveče mora biti sačuvan obraz Beograda, naše prestonice'", rekao je Drašković.

Konvencija SPO-a, održana u Domu sindikata u Beogradu, počela je horskim izvođenjem himne Srbije, a završena je time što je Drašković na glavu stavio šajkaču s kokardom i naočare Dragoljuba Draže Mihailovića.

Podrška razočaranih građana

Vuk Drašković je danas u Smederevskoj Palanci rekao da na izborima očekuje podršku građana koji su razočarani brzinom i stepenom promena u Srbiji.

Drašković je, kako se navodi u saopštenju SPO-a, poručio da su ključne tačke programa SPO-a uklanjanje prepreka na evopskom putu Srbije, razvoj malih i srednjih preduzeća, borba protiv tajkuna i vraćanje otete imovine.

Prema njegovim rečima, prioriteti SPO-a su i oporavak i modernizacija sela, otvaranje tajnih dosijea i reforma službi bezbednosti.

"SPO ne odustaje od stava da postoji kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju - državne granice i suverenitet Srbiji, a vlast Albancima, uz obavezu zaštite srpske nacionalne manjine i srpske svojine", rekao je Drašković.

Predsednik SPO je naveo da je glavni preduslov za to, kao i garant zaštite prava srpskog naroda u Republici Srpskoj i Hrvatskoj, snažna, demokratska i evropska Srbija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.