Izvor: B92, 19.Dec.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Evropski program Vlade

Novi Sad -- Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da je ta stranka zadovoljna evropskim programom koji sprovodi Vlada Srbije.

"Međutim, nismo zadovoljni zbog činjenice što motori koji vuku Srbiju ka Evropi rade s upola snage, a ne najsnažnije što mogu i moraju. S druge strane, motori koji nas vuku od Evrope rade sve snažnije, i u tome vidimo najveću opasnost za Srbiju", rekao je Drašković u intervjuu za "Građanski list".

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SPO je u Vladi Srbije i ostaće uz nju "sa punom svešću o toj opasnosti".

Drašković je ocenio "da bi bilo prirodno i poželjno kada bi se političke partije u Srbiji svrstale u tri glavne kolone: evropsku desnicu, evropsku levicu i one treće, koji su ni tamo ni ovamo".

"SPO je jezgro evropske desnice u Srbiji. Mi sebe tu vidimo, ali smo spremni za koalicije i sa svim strankama evropske levice. Naši partneri mogu biti i Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Sanadžačka demokratska partija Rasima Ljajića", kazao je lider SPO-a.

Govoreći o predlogu Statuta Vojvodine, Drašković je podsetio da je Nemačka, koja je danas i poslednjih decenija vodeća država Evrope, po unutrašnjem ustrojstvu savezna država, odnosno federacija pokrajina i regija, od kojih svaka od njih ima svoj ustav ili statut.

"Regionalizacija i uravnoteženi razvoj jesu stubovi svih država Evropske unije, kojoj i mi stremimo. Eto, to je moj odgovor na pitanja o Statutu Vojvodine i položaju severne pokrajine u Srbiji", rekao je lider SPO-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.