Drama u beogradskoj školi, đaci hitno evakuisani: Iz ustanove za SD otkrivaju šta se zapravo desilo

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2023, 15:56

Drama u beogradskoj školi, đaci hitno evakuisani: Iz ustanove za SD otkrivaju šta se zapravo desilo

U školu je brzo ušla kontradiverziona ekipa MUP-a

Jutros nešto posle 8 časova, na jedan od nezvaničnih mejlova Osnovne škole "Branko Radičević" na Novom Beogradu stigla je poruka uznemirujućeg sadržaja.

U poruci koju je poslao nepoznati pošiljanac pisalo je da je u prostorijama škole podmetnuta bomba.

Hitnom reakcijom osoblja, deca i osoblje su evakuisani izvan zgrade, nakon čega je u školu ušla kontradiverziona ekipa MUP-a.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Na jedan od mejlova škole stigla je poruka. Poruku smo otvorili u 8:13 časova ujutru, nakon čega smo odmah obavestili školskog policajca i počeli evakuaciju. MUP ima uigranu proceduru kad su ove situacije u pitanju. - kažu iz škole za Srbija Danas.

Brzo su i po grupama na društvenim mrežama nastavnici obavestili roditelje dece da ne brinu.

Imamo dojavu po bombi u školi. Svi smo bezbedni, na šetalištu, pored škole. Čekamo da policija proveri da li je bezbedno da se vratimo - piše u inicijalnoj poruci nakon događaja, praćenom fotografijom dece u parkuću.

Došli smo u park blizu škole. Čekamo i vraćamo se kad nam jave da je ok. Ne brinite, deca su dobro i nisu uplašeni. - navodi se u nastavku poruke.

Iz škole su nam rekli da su policajci pregledali školu i da u toku svoje inspekcije nisu pronašli nijednu eksplozivnu napravu, te su se deca vratila redovnoj nastavi od četvrtog časa prve smene.

- Deca su se vratila u učionice na četvrti čas. Ovo nije prvi put da se ovakva situacija dešava, ranije se dešavalo i češće, ali je ovo prvi put ove godine u našoj školi. Čuli smo da su i druge škole danas oko 10 časova dobile mejl istog sadržaja. - zaključuju iz škole za naš portal.

Lažne dojave o bombama u Srbiji, a naročito u Beogradu, previše su česta pojava i Ministarstvo unutrašnjih poslova teži da se ovaj vid kriminala potpuno iskoreni, budući da su posledice koje ovaj vid uznemiravanja može ostaviti na decu ogromne i ozbiljne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.