Kraj drame u Sloveniji: Spasen je

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 11:14

Kraj drame u Sloveniji: Spasen je

U pećini Jelen brdo je, posle 18 sati, spasen speleolog koji se juče okliznuo na dubini od oko 150 metara usled čega se povredio.

Nesreća se dogodila u sredu popodne u pećini na Jelen Brdu gde je boravila grupa speleologa, kada se jedan od njih okliznuo i pao sa visine od šest metara i udario u rebra.

Šef spasilačke službe Valter Zakrajšek izjavio je za STA da se povredjeni muškarac oporavio od vrtoglavice zbog čega su spasioci mogli da ga izvuku pomoću pojasa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je značajno skratilo akciju spasavanja.

Povređeni speleolog je prebačen u bolnicu, naveo je Zakrajšek.

Speleolog je povredio zglob i rebra, usled čega je otežano disao.

Doktor je sinoć uspeo da dođe do povređenog speleologa i prati njegovo stanje tokom spasavanja. On je preko noći potvrdio da nema ozbiljnijih povreda, ali da speleolog ne može da se penje zbog jakog udarca i prisutnih bolova, prenosi N1 Slovenija.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je o incidentu obaveštena juče oko 18 časova. Oni su potvrdili da povređeni nije životno ugrožen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRAMATIČNA AKCIJA SPASAVANJA U SLOVENIJI: Speleolog ZAROBLJEN u pećini na dubini od 150 metara - SATIMA pokušavaju da ga izvuku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024

Prilikom pada se povredio..U pećini Jelen brdo u Sloveniji u toku je spasavanje speleologa koji se juče okliznuo na dubini od oko 150 metara i pritom se povredio, prenose slovenački mediji. Akcija spasavanja je odložena, jer je spasavanje moralo biti prekinuto zbog pogoršanja zdravstvenog stanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.