Drama u Novom Sadu zbog iseljenja porodice Jakšić

Izvor: Mondo, 21.Nov.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Novom Sadu zbog iseljenja porodice Jakšić

Četvoročlana porodica Jakšić iz Novog Sada završila je danas na ulici, nakon što su ih izvršitelji u pratnji policije iselili iz stana koji se nalazi na adresi Bulevar kralja Petra 61.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Porodica je jutros novinarima dojavila da je počelo prinudno iseljenje, koje je bilo najavljeno za danas, te da je njihova zgrada puna policije.

Porodica se sa dvoje dece zaključala u stan, ali je brava obijena i izvršitelji su u pratnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policije ušli i porodicu Jakšić izbacili na ulicu, preneli su lokalni mediji. Članovi porodice Jakšić rekli su da "nemaju kuda i da će otići da kampuju ispred zgrade novosadskog suda".

Tokom akcije izvršenja bili su prisutni i vatrogasci, koji su ispod terase stana porodice Jakšić naduvali vatrogasni dušek, ukoliko neko pokuša da skoči.

Lokalni mediji su preneli i da je policija legitimisala novinare i sve ljude koji su bili prisutni.

Ovo je bio treći put da izvršitelji kucaju na vrata porodice Jakšić, a do sada su uz njih stajali i građani Novog Sada, koji nisu dozvoljavali da izvršenje bude sprovedeno.

Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana koji su uredno platili investitoru.

Iseljena majka sa decom! Oglasili se izvršitelji

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada.

Prilikom useljenja dobili su ključeve potpuno drugog i manjeg stana, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna. Prema presudi investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak izvršenja.

Porodica sumnja na korupciju zbog odugovlačenja predmeta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.