Drama u Hjustonu zbog Harvija: Brana preliva / VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Hjustonu zbog Harvija: Brana preliva / VIDEO

Glavna brana izvan Hjustona počela je da preliva zbog obilnih kiša koje je donela tropska oluja Harvi, prenosi BBC.

Inženjeri pokušavaju da naizmeničnim puštanjem vode spreče da okolne naseljene zajednice budu potopljene, a Džef Linder, gradski zvaničnik, rekao je da je nivo vode trenutno na ivici samog rezervoara.

Uragan Harvi uzrokovao je obilne poplave u Hjustonu i preti da pogodi i Luizijanu, a najmanje devet osoba je stradalo u nevremenu.

Prelivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi trebalo da prouzrokuje pucanje Adiks brane, ali bi se dodatna voda izlila u Bufalo, najveću reku u samom gradu koja prolazi kroz njegov centar, zbog čega veruju da je i centar grada ugrožen.

Zvaničnici su, međutim, zabrinuti za branu Barker, koja kontroliše priliv vode na zapadnoj strani grada.

Harvi je doneo velike poplave u Teksasu i nekim delovima Luizijane, gde se očekuje da u narednim danima padne još kiše.

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi obilne padavine tokom noći mogle da pogoršaju situaciju na jugoistoku Teksasa i jugozapadu Luizijane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Preliva brana kod Hjustona

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2017

Glavna brana izvan Hjustona počela je da preliva zbog obilnih kiša koje je donela tropska oluja Harvi...Inženjeri pokušavaju da naizmeničnim puštanjem vode spreče da okolna naselja budu potopljena, a Džef Linder, gradski zvaničnik, rekao je da je nivo vode trenutno na ivici samog rezervoara...Prelivanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.