Drama u Berlinu: Ko je Pakistanac, gde su vozač i pištolj?

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Berlinu: Ko je Pakistanac, gde su vozač i pištolj?

Pakistanac koji je, između ostalog prošao i kroz Srbiju na putu do Nemačke, bez osnova je osumnjičen za teroristički napad koji je izvršen u Berlinu.

Nemačka policija je 23-godišnjeg Naveda B. okarakterisala kao vozača kamiona koji je na božićnom vašaru u prestonici ubio 12 osoba.

Prvobitne sumnje je podrila izjava ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera da istražitelji ne znaju šta priča Naved jer govori dijalektom za koji policija nije imala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevodioca.

Kroz medije se pronela priča da je neimenovana osoba koja se nalazila na mestu tragedije uperila prstom u mladog Pakistanca, s tvrdnjom da ga je videla kako izlazi iz kabine kamiona i beži kroz ulice do centralnog gradskog parka, Tirgartena.

Ipak, vozač je pobegao, a policija je na osnovu opisa svedoka uhapsila Naveda u neposrednoj blizini mesta na kom se održavao božićni vašar.

Kada su istražitelji shvatili o čemu govori Naved, pustili su ga iz pritvora, naveo je da je bio na vašaru kao posetilac, ali i da je krenuo da beži kada je pomislio da ga svedoci mogu označiti kao počinioca zločina.

Na njegovoj odeći nije pronađen uzorak krvi sličan onom koji je uzet iz kabine, a na njegovim rukama nije bilo ni barutnih čestica, što je navelo istražitelje da posumnjaju u svoj “ulov“, jer se smatra da je izvršilac napada ubio vozača kamiona, poljskog državljanina čije je telo pronađeno na suvozačkom sedištu.

Pred policijom su sada dva velika i teška zadatka – pronaći “vojnika Islamske države“ koji je upravljao kamionom, kao i pištolj kojim je ubio Poljaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.