Drama na nebu: Podigli borbeni avion

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 19:38

Drama na nebu: Podigli borbeni avion

Francuski borbeni avion presreo je za vikend turistički avion iznad Francuske, nakon čega je pilot male letelice izbacio vreće sa drogom, potvrđeno je za AFP

Jedan od najnaprednijih francuskih borbenih aviona poslat je u subotu na proveru turističkog aviona jednoseda iznad udaljenog regiona Ardeš nakon što je proleteo kroz vazdušni prostor u blizini nuklearne elektrane.

Procenjeno je da je pilot turističkog aviona sumnjivo manevrisao. Vojni portparol rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je pilot vazduhoplovnih snaga „svedok veoma čudnog ponašanja u kokpitu (turističkog aviona), pravog uznemirenja”. Posle nekoliko minuta video je kako su vrata otvorena i paketi izbačeni“, dodao je on.

Osumnjičeni, državljanin Poljske sa istorijom krivičnih dela povezanih sa drogom, uhapšen je nakon što je sleteo na pistu u Lanasu, saopštilo je juče lokalno tužilaštvo. Istražitelji su na tlu pronašli oko 15 paketa sa oko 30 kilograma belog praha koji se trenutno analizira, piše Gardijan.

Takođe su pronašli više od 45.000 evra (49.000 dolara) u kokpitu aviona poljske registracije i u pilotskoj torbi. Ovaj incident usledio je nakon otkrića više od dve tone kokaina na plažama severne Francuske u martu. Prošle godine francuske vlasti su zaplenile rekordnih 156,7 tona droge, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.