Drama na nebu: Kineski lovci presreli američki avion

Izvor: B92, 26.Maj.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na nebu: Kineski lovci presreli američki avion

Dva kineska borbena aviona su se našla veoma blizu američkog aviona za izviđanje blizu kineske obale, javljaju svetski mediji.

Incident se dogodio istog dana kada je američki vojni brod prošao pored grupe ostrva u Južnom kineskom moru, koju Kina smatra svojom.

Izviđački avion tipa P-3 Orion je leteo 240 kilometara jugoistočno od Hongkonga, kada su mu prišla dva kineska borbena aviona.

U navodima zvaničnika, koji su ostali neimenovani, navodi se da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se radi o "nebezbednom presretanju", koje se dogodilo na svega 182 metra od američkog aviona.

Dodaje se i da je jedna letelica prozujala ispred američkog aviona i "onemogućila mu manevarski prostor".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama na nebu iznad Južnog kineskog mora: Kineski lovci presreli američki avion za izviđanje

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2017

Dva kineska borbena aviona presrela su večeras američki avion za izviđanje iznad Južnog kineskog mora, prenose svetski mediji. .. Oni su naveli da je američki izviđački avion tipa P-3 Orion leteo na udaljenosti od 240 kilometara jugoistočno od Hong Konga, kada su mu prišli kineski avioni, a...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.