Drama na nebu: Boing 757 imao kvar, prinudno sleteo pa skliznuo sa piste FOTO

Izvor: B92, 05.Okt.2023, 19:14

Drama na nebu: Boing 757 imao kvar, prinudno sleteo pa skliznuo sa piste FOTO

Avion boing 757 kompanije Fedeks (FedEx) skliznuo je danas sa piste u pokušaju prinudnog sletanja na aerodromu u Tenesiju, u SAD.

U tom incidentu niko nije povređen, saopštile su vatrogasne službe.

Agencije za javnu bezbednost požurile su na regionalni aerodrom u Čatanugi nakon izveštaja da je Fedeksov boinga 757 doživeo kvar stajnog trapa ubrzo nakon poletanja, navela je Vatrogasna služba Čatanuge na platfori X (Tviter), preneo je AP.

Avion, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su bila tri člana posade, kružio je, a zatim se konačno spustio i zaustavio iza piste u bezbednoj zoni, rekli su vatrogasni zvaničnici.

Portparol Fedeksa je rekao novinarima da je let od Čatanuge do Memfisa doživeo problem odmah nakon poletanja.

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja saopštio je da istražuje slučaj.

Aerodrom Čatanuga zatvorio je svoju glavnu pistu zbog prinudnog sletanja Fedeksov boinga 757 i saopštio da bi to moglo da utiče na ostale letove, preneli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.