Drama na letu: Kapetan iznad Atlantika okrenuo avion

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 13:55

Drama na letu: Kapetan iznad Atlantika okrenuo avion

Avion “Lufthanze”, koji je poleteo sa frankfurtskog aerodroma ka Majamiju, morao je da se vrati nazad, zbog kvara.

Prema dostupnim informacijama, avion Lufthanze D-ABYG je poleteo u ponedeljak 3. aprila u 11.40 sati sa aerodroma u Frankfurtu. Do oko 8.000 kilometara udaljene Floride trebalo je da stigne za desetak sat.

Međutim, nedugo nakon prelaska Britanskih ostrva, odnosno iznad Atlantika, posada je odlučila naglo da se vrati.

Dok su putnici u avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u početku bili još uzbuđeni ii većinom ljuti zbog neočekivanog incidenta, tek se kasnije saznalo zašto se posada vratila u Frankfurt.

Kako je za portal Aerotelegraph rekla portparolka “Lufthanse”, “došlo je do tehničkog problema”. Ipak, u najvećem nemačkom avio-prevozniku nisu ulazili u detaljnije informacije.

Ali se kasnije saznalo da je problem bio u hidraulici.

Ipak, sletanje u Frankfurt prošlo je bez problema, a putnicima je za tri sata poslat novi avion koji je poleteo za Majami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.