Izvor: B92, 24.Apr.2010, 03:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drakulić: Ulazimo u period krize

Beograd -- Predsednik kompanije Ist point holdings Zoran Drakulić kaže da tek ulazimo u period krize i da nije siguran da Vlada ima jasnu viziju za izlaz iz situacije.

U intervjuu za "Danas" Drakulić je rekao da je zabrinut ekonomskom situacijom u zemlji. "Mislim da tek ulazimo u period krize, s obzirom na to da je u ovom trenutku likvidnost na domaćem tržištu katastrofalna i onog trenutka kada firme počnu da podnose svoje bilanse za prošlu godinu imaće puno problema sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bankama oko obnavljanja kreditnih linija".

Takva situacija već postoji kod mnogih kompanija tako da se očekuju teškoće u narednom periodu.

Drakulić dodaje da nismo videli konkretne mere Vlade za izlazak iz krize.

"Suština je da je proizvodnja mala i da moramo da krenemo u industrijalizaciju, a to je ono što je i premijer nagovestio pre mesec dana. Međutim, ne znamo koje su te mere što će pokrenuti industriju, a pogotovo izvoz. Izvoz je mali, nema novih investicija i više nemamo šta da prodamo. Ono što će verovatno za neko vreme možda rešiti problem, to je prodaja Telekoma, samo je pitanje gde će novac od Telekoma da ode. Insistirali smo da se prevashodno iskoristi za oporavak onih kapaciteta koji danas ne rade", dodao je on.

Drakulić smatra da treba da očuvamo firme i da broj radnika prilagodimo mogućnostima proizvodnje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drakulić: Vlada ne zna kako izaći krize

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2010

Predsednik kompanije Ist point holdings Zoran Drakulić izjavio je da tek ulazimo u period krize i da nije siguran da Vlada Srbije ima jasnu viziju za izlaz iz situacije...U intervjuu za "Danas" Drakulić je rekao da je zabrinut ekonomskom situacijom u zemlji..."Mislim da tek ulazimo u period krize,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Drakulić: Tek nastupa period krize

Izvor: Capital.ba, 24.Apr.2010

BEOGRAD, Predsjednik kompanije 'Ist point holdings' Zoran Drakulić izjavio je da je zabrinut ekonomskom situacijom u Srbiji koja tek ulazi u period krize, te da nije siguran da Vlada ima jasnu viziju izlaza iz ove situacije. 'Mislim da tek ulazimo u period krize, s obzirom na to da je u ovom trenutku...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.