Dragićević: Voleo bih da igram Šerloka Holmsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragićević: Voleo bih da igram Šerloka Holmsa

Dešavalo se da razdvajam angažman na snimanju serije "Urgentni centar" od uloge u pozorišnoj predstavi u kombiju koji me vozi sa seta u Atelje 212, kazao je Tanjugu mladi glumac Miodrag Dragićević koji po oceni stručne javnosti ima veoma zapažen start karijere.

Miodrag je rođeni brat glumice Tamare Dragićević i zajedno sa njom našao se pred kraj pozorišne sezone na sceni Ateljea 212 u premijeri dugo očekivane predstave Milene Marković " Pet života pretužnog Milutina" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u režiji Aleksandre Milavić Davis.

Njegova energija i umeće na sceni dali si pečat tom svojevrsnom pozorišnom eksperimentu.

Dragićević kaže da nije jednostavno igrati tri različita lika u skoro dva sata scenski izuzetno zahtevnog komada.

"Bilo mi je važno da napravim valere u ulozi, da na različite načine obojim karaktere likova koje igram...da ne ispadne sve u jednom tonu", kazao je Dragićević.

On napominje da su za predstavu brižljivo birani mladi glumci u naponu snage kako bi bili u prilici da izdrže zamisli rediteljke.

"Predstava je puna ritma i osim koreografskih izazova, mora mnogo brzo da se misli. U predstavi ima dosta humora, dramskih elemenata...Na momente se komad pretvara u mjuzikl. Treba, tu pevati, glumiti, biti tačan u pokretu...svašta", kazao je Dragićević.

Najšira publika pamti i prepoznaje Dragićevića po glavnoj ulozi u televizijskoj seriji "Čizmaši" nastaloj po nagrađivanom romanu Dragoslava Mihailovića.

Mladi glumac objašnjava da je prošao 9 krugova kastinga da bi došao do te uloge.

"U tom momentu sam tek student druge godine FDU. Pre tog kastinga se nikada nisam bavio glumom...Ni profesionalno, ni amaterski... Igrao sam košarku i spremao se za odlazak na koledž na Havaje gde sam dobio stipendiju, ali me je mononukleoza odvojila od tog životnog puta. Veliki stres sam preživeo na tom kastingu", priča Dragićević.

Prema njegovim rečima, teško je uspevao da se navikne na okolnosti u kojima snima televizijsku seriju sa vrhunskim glumcima kakav je Aleksandar Berček.

"Dok se nisam bavio glumom, ljudi kao što su Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Dragan Bjelogrlić za mene su bili vrhunski umetnici. Nisam imao mnogo vremena da kreiram lik koji sam tumačio, već sam se oslonio na intuiciju. Ko zna kako bi se završilo da nisam imao pomoć starijih kolega na setu. Berček me odvodio u stranu i dobronamerno mi predlagao kako da rešimo neku scenu", kazao je Dragićević.

Kako kaže i profesori sa FDU su mu pomogli oko savladavanja naglaska karakterističnog za lik koji tumači.

"Prošli su profesori sa mnom celi scenario i trebalo mi je malo vremena da taj govor prođe kroz mene...Da ga savladam, a da ne zvuči namešteno...Na kraju je 'ćuprijski' dijalekt postao deo mene...", kaže Dragićević.

Iskustva sa snimanja nove sezone serije "Urgentni centar" za Dragićevića predstavljaju posebno iskustvo.

"Dosadno je igrati stalno ljude sa pištoljima koji voze brza kola...Dobro je da sam takve zamke izbegao na početku karijere. Igrao sam vojnika, pa huligana u seriji 'Ubice moga oca', pa sad stažistu hirurga u 'Urgentnom centru'. Zanimljivo je savladati sve te stručne medicinske izraze. Sa kolegama sam se šalio da sada možemo da asistiramo na nekoj realnoj operaciji", kazao je Dragićević.

U jednom danu Dragićević je učestvovao na snimanju serije "Urgentni centar" i igrao na sceni Ateljea 212.

"Dešavalo seda razdvajam angažman na snimanju iz serije 'Urgentni centar' od uloge u pozorišnoj predstavi u kombiju koji me vozi sa seta u Atelje 212. Posle takvih dana od količine adrenalina u telu često ne mogu da spavam celu noć", kazao je Dragićević.

U budućnosti se nada ulozi detektiva koji razrešava zamršene zločine.

"Kao mali sam uvek govorio da bih voleo da igram Šerloka Holmsa. Možda...kada dođem u godine koje će podržati tu moju želju", kaže Dragićević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.