Dragan Todorović ambasador u Iranu, Slobodan Marinković na Filipinima

Izvor: RTS, 29.Apr.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Todorović ambasador u Iranu, Slobodan Marinković na Filipinima

Novi ambasador Srbije u Iranu biće Dragan Todorović, dok će na Filipinima novi ambasador biti Slobodan Marinković, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ukaz o postavljenju Todorovića potpisao je 27. aprila.
Todorović je do sada bio prvi savetnik u ambasadi Srbije u Libiji.
Takođe, u najnovijem "Službenom glasniku" je objavljeno da je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nikolić doneo ukaz kojim se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Filipini postavlja Slobodan Marinković.
Prethodno, Nikolić je doneo ukaz o opozivu Jovana Jovanovića sa te dužnosti, na osnovu člana 112, stava 1., tačke 5. Ustava Srbije.
Sedište ambasade Srbije na Filipinima, na nerezidencijalnoj osnovi, nalazi se u Džakarti, u Indoneziji.
Oba ukaza stupaju na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku.
Marinković je dugo godina radio kao savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, bio je ambasador u Južnoj Koreji, a 2015. godine postavljen je za ambasadora Srbije u Indoneziji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.