Dragan Bujošević: Ne razbacujemo vaš novac

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Bujošević: Ne razbacujemo vaš novac

GRAĐANIMA ovih dana stižu prvi računi za struju sa stavkom TV taksa, a direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević objasnio je danas gledaocima zbog čega je važno da tu taksu plaćaju. U pismu objavljenom na sajtu RTS, on objašnjava da gledaoci za 150 dinara takse dobijaju oko 12.000 sati novog programa godišnje, prenose Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava i takmičenja u kojima učestvuju naši sportisti. - Znamo da je za veliku većinu vas 150 dinara mnogo novca. Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vas molim da nam verujete da ga ne razbacujemo - poručio je Bujošević. - Od šest časova ujutro do ponoći na Prvom programu RTS-a ima samo tri sata repriznog programa. To su naše stare serije, koje i dalje imaju najveću moguću gledanost. Imamo manje repriza od velikog britanskog Bi-Bi-Sija, čiji je budžet više od pedeset puta veći od našeg. Pretpostavljam da ne znate da Srbija ne može da dobije nijedno takmičenje, poput ovog Prvenstva Evrope u vaterpolu, ako RTS nema i ljude, i znanje, i opremu da to uradi po najvišim evropskim standardima. Zato RTS mora da ima i ljude, i opremu, koje plaća iz onih 120 dinara. Radio-televiziji Vojvodine ide 30 dinara od pretplate. Iz pretplate se izdržavaju i 22 dopisništva sa 4.000 uključenja novinara i više od 16.500 TV priloga godišnje. Naglasio je da je za godinu dana napravljena ušteda od 22 miliona dinara, da su pokrenute nove emisije, kao i da RTS svakodnevno gleda polovina gledalaca u Srbiji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pismo Dragana Bujoševica gledaocima RTS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević obratio se javnosti pismom, u kome je objasnio da za vrednost takse gledaoci dobijaju oko 12.000 sati novog programa godišnje, uz prenose Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava i takmičenja u kojima učestvuju naši sportisti..."Znamo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.