Izvor: Danas, 08.Jul.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Draga Elizabeta...

Sećate li se filma "Wag the Dog" koji nam je Sloba uporno puštao za vreme bombardovanja? Koje je palo baš nekako u jeku afere između Klintona i Monike Levinski? Pismo predsednika Nikolića kraljici Elizabeti neodoljivo me podseća na njega. Evo i zašto. Filmskog predsednika novinari su nahvatali u preljubi sa maloletnicom. I još partijskim podmlatkom! Savetnik (Robert De Niro) razmišlja: kako skrenuti pažnju sa skandala koji će ga srušiti? Seti se najboljeg holivudskog producenta (Dastin >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Hofman). "Preljuba? To je sitnica?", kaže producent. I izmisli rat u Albaniji.

Rat se, naravno, ne događa. Sve se odvija u studiju i na vestima TV stanice nalik CNN-u. Ali, ko te pita! Javnost više ne pominje maloletnicu. Predsedniku rejting raste. Novinari su fokusirani na krizu. Predsednik dobija rat. Samo još da izmisle običnog američkog momka, koga će uz pompu da izvuku odande. Nalaze nekog tipa, bivšeg vojnika, sada zatvorskog ludaka. Ludak pokuša da siluje domaćicu. Domaćin, ženin suprug, ga upuca u besu. Mrtav heroj? Još bolje! Predsednik je izvukao običnog američkog momka zaostalog na frontu – u sanduku. Predsednik je učinio sve što je mogao. Maloletnica i afera su zaboravljeni. Nacija slavi. Šta je stvarno bilo? Ko te pita!

U ovoj našoj stvarnosti, posle afere sa državnom funkcijom zvanom "Tomina snajka", kojom prilikom su snajka i još devet Tominih potomaka & pratećih bračnih drugova po istom osnovu dobili diplomatske pasoše (koga ne mrzi, neka pogleda na sajtu Danasa pod: "Plava riba, kljukana dinstija, Tomina snajka, trt, trt"), stvar se slično zakuvala. Vlasnica diplomatskog pasoša je i mlađana savetnica. Pa još partijski podmladak! Dobila ga je od predsednika lično, tvrdi. I na šanel posteljini, samo u vešu, odmah se uselila na naslovnice. Dani prolaze, priča ne jenjava. Te, nasrnula na policajca i poprskala ga suzavcem, dok joj je hapsio brata. Te, zapretila da joj niko ništa ne može, pošto ima dete sa moćnim političarom koji je štiti! Pa onda, od njega je dobila i džip od 100.000 nečega, a dete i nju sklonio je u neki inostrani luksuz. Zatim, pomogao joj je da sa ocem uđe u posao izgradnje zgrada. I, ne lezi vraže, piše knjigu! Otkriće sve tajne srpskih političara. Poseban deo, razume se, biće posvećen "tatici", ali će detaljno opisati i pikanterije iz preljubničkog života ostalih: ko se viđa sa kojom starletom, manekenkom ili glumicom, koliko su dobijale novca, i slično. Srpska književnost postaće bogatija, izgleda, za još jedan hit koji će za državne pare kasnije otkupljivati biblioteke, u naletu estradne strasti. Ukoliko "tatica" ne ostane lakši za nekoliko stotina hiljada nečega, da knjiga ne izađe.

Je li film poneo one koji podmeću predsedniku? Ili je stvarnost nadigrala maštu? Šta je istina? Ko te pita! Samo daj novu vest, shvatili su savetnici. Rezolucija o Srebrenici uzburkava strasti. Hajde neka predsednik bude taj koji će učiniti sve da spreči istorijsku nepravdu koja njome može biti naneta srpskom narodu. Ćirilica je službeno pismo. Da, izazvaće podsmeh. Aman, ko te pita! Sve u svemu: "Draga Elizabeta..."

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.