Dr Tiodorović: To ne sme da nas uljuljka

Izvor: B92, 04.Sep.2020, 09:31

Dr Tiodorović: To ne sme da nas uljuljka

Niš -- Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio da stalno variranje broja zaraženih na nivou Srbije pokazuje da to ne sme da nas "uljuljka".

Prema poslednjim podacima, u Nišu je hospitalizovan 21 pacijent sa potvrđenim koronavirusom. Među hospitalizovanima nema dece. Na respiratorima su dva pacijenta, a jedan je preminuo.

Tiodorović za RTS kaže da su podaci za Niš na očekivanom nivou i da se može reci da su relativno dobri.

"U Kliničkom centru je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veoma smanjen broj bolesnika, međutim, to ne treba da nas uljuljka. Na nivou Srbije smo došli na onih 42 ili 56, a sada opet imamo oko 90. Ipak ta brojka dosta fluktuira. Ne deluje da će se smanjivati, već da se održava", rekao je Tiodorović.

Kad je reč o zaraženim učenicima u školama, Tiodorović kaže da su to sporadični slučajevi koji se ne mogu svrstati u tendenciju povećanja.

Naglašava da u školu ne treba da idu ni deca koja imaju bilo kakve tegobe, te dadaje da posebno mogu biti zabrinjavajući srednjoškolci koji se više kreću.

"U zatvorenom prostoru, pa čak i na otvorenom, ako se ne drži rastojanje i ne nose maske, to dovodi do opasnosti da možemo imati veći broj zaraženih. Odluka koja još uvek stoji je 30 osoba na organizovan način. Da li će to biti pomereno – vrlo je moguće", rekao je on.

Ističe i da bez nadzora nema sprovođenja mera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.