Dr Stevanović objasnio: Na koji način SPREČITI da se virus prenese preko odeće?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dr Stevanović objasnio: Na koji način SPREČITI da se virus prenese preko odeće?

Dr Goran Stevanović otkrio je na koji tačno način dolazi do zaražavanja korona virusom ako se on nađe na vašoj odeći.

Na današnjoj konferenciji za medije saopšteno je da je broj zaraženih korona virusom u Srbiji skočio na 457, a beleži se i četvrta žrtva, odnosno 48-godišnja žena koja je preminula u KBC "Dragiša Mišović".

Jedno od prvih pitanja koje su novinari postavili jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ono, koje je malo kome jasno, šta da radimo i kako da sprečimo da korona virus uše u našu kuću?

- Virus Covid-19 je relativno slabo otporan, ali je moguća kontaminacija odevnih predmeta i kose. Iako se ne može preneti direktno, zahteva dopunsku kontaminaciju na ruke pa na sluznice. To se najčešće dešava kod zdravstvenih radnika kada dodirnu sveže kontaminiranu odeću, pa potom tom rukom počešu oko ili dodirnu nos - odgovorio je dr Goran Stevanović, direktor infektivne klinike Kliničko-bolničkog centra Srbija.

Dr Stevanović kaže da nije potreban poseban tretman odeće kod osoba koje su već inficirane.

- Sasvim uobičajeno pranje u veš mašini završava posao - zaključio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DIREKTOR INFEKTIVNE KLINIKE OBJASNIO: Evo kako se možemo zaraziti korona virusom putem odeće

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020

Dr Goran Stevanović otkrio je na koji tačno način dolazi do zaražavanja korona virusom ako se on nađe na vašoj odeći..Na današnjoj konferenciji za medije saopšteno je da je broj zaraženih korona virusom u Srbiji skočio na 457, a beleži se i sedma žrtva, odnosno 48-godišnja osoba koja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.