Dr Nestorović OTKRIVA: Do kraja epidemije umreće još 40 ljudi, sigurno, DRUOGOG TALASA možda i neće biti

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2020, 17:29

Dr Nestorović OTKRIVA: "Do kraja epidemije umreće još 40 ljudi, sigurno, DRUOGOG TALASA možda i neće biti"

- Ne možemo više da zatvaramo državu - rekao je Nestorović

Bio sam slobodniji u pristupu i stavu prema ukidanju policijskog časa, jer postoje procene o drugom talasu, a ja mislim da ga neće biti, rekao je Dr Branimir Nestorović.

On je, gostujući u emisiji Fokus na TV B92 rekao da je evidentno da virus slabi, "da smo na samom kraju, i da moramo da naučimo da živimo sa tim", ali da postoji strah da će se intezivirati zbog učestalih kontakata prethodnih dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prema njegovim rečima, dobro je što su danas loši vremenski uslovi, pa nije ni bilo mogućnosti za veća okupljanja za 1. maj.

- Vidite koliko je samo bilo automobila prethodnih dana na ulicama - podsetio je on. Ipak, podseća, da postoji nešto što se zove savest.

Kako je naveo, on se zalagao da danas važi samo policijski čas od 18h do 5 ujutru. Nestorović je kazao da više nema svrhe za oštrim merama i zabranama kretanja

- Ne očekujem da će nešto naročito da se promeni narednih dana. Naši stari su i dalje zaštićeni, a ne možemo više državu da zatvaramo - naveo je.

Kako je rekao, niko se prethodnih dana nije usuđivao da kaže da je vreme za otvaranje, i da je produženo više zbog psihološkog aspekta.

- Do kraja maja sve će da prođe, ne verujem da ćemo ući u jun, sa nekim iznenađenjima po pitanju pojave virusa - rekao je i dodao da misli da će oko 40 ljudi umreti do kraja epidemije kod nas.

A kada je reč o stanju u SAD, njegova procena je da će umreti još oko 50.000 u toj zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.