Izvor: SandzakPress.net, 20.Jan.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dr. Muratović dobio poziv da učestvuje na obilježavanju 70 godina holokausta

Novi Pazar – U organizaciji Gete Instituta iz Njemačke i Bosnjačkog instituta iz Sarajeva organizira se obilježavanje 70 godina od Holokausta. Manifestacija traje 3 dana, a počinje promocijom knjige ” Holokaust u BiH”, autora dr. Elija Taubera, 21.1.2015. godine sa početkom u 18 časova u Bošnjačkom Institutu u ulici Mula Mustafe Bašeskije 21. Trećeg dana manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << planirano je obraćanje Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića sa početkom u 10:30h, kao i predavanje prof. dr. Michaela Brennera na temu  „Mračna sjena Ausschwitza. Život Jevreja u Njemačkoj“ u prostorijama Jevrejske opštine u Sarajevu, u ulici Hamdije Kreševljakovića 59.  Poziv da prisustvuje obilježavanju 70 godina od Holokausta dobio je I Direktor instituta za genocid i zločine i predsjednik BKZ, prof.dr. Admir Muratović. (SANA- Hamza Škrijelj)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Jevrejska zajednica u BiH obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2015, 08:58

Jevrejska zajednica BiH u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Goethe-Institutom, Institutom za istraživanje zločina Univerziteta u Sarajevu i Bošnjačkim institutom, danas će u Sarajevu održati niz aktivnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.