Dr. Muratović: Nastavljamo put vizionara Muftije Zukorlića

Izvor: SandzakPress.net, 29.Nov.2021, 17:15

Dr. Muratović: Nastavljamo put vizionara Muftije Zukorlića

Predsjednik Političkog savjeta Stranke pravde i pomirenja dr. Admir Muratović bio gost jutarnjeg programa Happy televizije. Govoreći o liku i djelu rhm. akademika muftije Muamer Zukorlića, kazao da je ponosan što je jedna mala zajednica, kakva je bošnjačka, iznjedrila čovjeka kojem bi pozavidjela i zajednica od stotinu miliona. – Ponosni su svi oni koji su ga znali, poznavali, koji su imali prilike da se sa njim slažu, ali da i da se ne slažu jer i kada se nije slagao sa njima onda je >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << to činio na jedan poseban način. Istakao da je muftija Zukorlić bio posvećen ideji pomirenja i djelovanju u pravcu mira i stabilnosti. – Muftija Zukorlić je preselio sa ovoga svijeta, ali je ostala njegova ideja, ostao je Muftija kao vizionar koji je bio odgovoran čovjek, on je znao šta znači stabilnost za jedan region koji je naslonjen na nekoliko država i zbog svoje odgovornosti činio je sve da povuče poteze koji su vodili ka stabilizaciji. Dr. Muratović kazao da su kroz političko djelovanje muftije Zukorlića i Stranke pravde i pomirenja žrtvovane lične funkcije kako bi narod dobio više. – Svi koji su razgovarali sa Beogradom prije njega su uglavnom razgovarali za ministarska mjesta. Po prvi put i za vrijeme Đinđića, Muftija je razgovarao na način, da se ne traže pozicije već projekti za narod. Tako je došlo i do osnivanja Internacionalnog univerziteta i zato danas svršenici tog Univerziteta su “Muftijini studenti” kojih ima i u Srbiji i u regionu. Nakon toga, Muftija je čekao priliku i tek sa dolaskom na scenu predsjednika Vučića ponovo dolazi do saradnji, opet po principu projekata. Osvrnuo se i na izbor Usame Zukorlića za novog predsjednika SPP-a. – Ohrabruju poruke koje je novi predsjednik SPP-a uputio i na komemoraciji, ali i na prvom obraćanju nakon izbora i ono što je važno kazati da je izbor novog predsjednika bio jednoglasan. Dr. Muratović prokomentarisao i to što se Ugljanin i Ljajić nisu pojavili na dženazi rhm. muftiji Zukoliću. – Kada je stradao bivši predsjednik opštine Tutin (Šemsudin Kučević) Muftija je pozvao mene i dr. Jahju Fehratovića i kazao stradao je čovjek koji je obavljao jaku važnu funkciju, idite i mi smo otišli istu večer. Zašto se oni nisu pojavili neka odgovore sebi. U tradiciji našeg naroda kada je dženaza i kada je hatar prestaju sve svađe i podjele. Ja ne ulazim u njihove razloge. Da li su to svojevoljno uradili ili im je neko sugerirao da li treba tako da postupe, to neka prije svega odgovore svojoj savjesti, svojim biračima i historiji. Ono što ja znam jeste da je nas Muftija naučio da kada su takve stvari u pitanju da trebamo zadržati ljudskost, mi smo to pokazali. Pokazala je i porodica pružajući ruku pomirenja svima. Izvor: SANA The post Dr. Muratović: Nastavljamo put vizionara Muftije Zukorlića appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Usame Zukorlić stupio na dužnost zamjenika predsjednika RIK-a

Izvor: SandzakPress.net, 29.Nov.2021

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić stupio je danas na dužnost zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije. Usame Zukorlić izjavio da je ovu zaduženje posljednji emanet kojim ga je rahmetli muftija Zukorlić zadužio. – Molio sam ga u telefonskim razgovoru da amandmanom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.