Doživotna kazna zatvora neonacistkinji zbog deset ubistava

Izvor: B92, 11.Jul.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotna kazna zatvora neonacistkinji zbog deset ubistava

Neonacistkinja Beate Cšepe osuđena je u Nemačkoj na doživotnu kaznu zatvoru zbog ubistava koje je počinila kao član neonacističke grupe NSU. Nemački sud proglasio je Cšepe krivom po 10 tačaka optužnice za ubistvo 10 ljudi, osam Turaka, Grka i nemačke policajke, a ubistva su se dogodina u periodu periodu od 2000. do 2007. godine, prenela je agencija Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEONACISTKINJA OSUĐENA Beata Čepe dobila doživotnu robiju zbog ubistava

Izvor: Blic, 11.Jul.2018

Sud u Nemačkoj izrekao je danas kaznu doživotnog zatvora Beati Čepe nakon što je proglašena krivom po deset tačaka optužnice za ubistva kao član neonacističke bande. Sud je utvrdio da je Čepeova bila deo Nacionalsocijalističkog podzemlja, organizacije koja je ubila osam Turaka, jednog Grka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.