Dosta je Srbija i seljak radio, a Beograd se gradio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dosta je Srbija i seljak radio, a Beograd se gradio!"

"Vreme je da Srbija počne ravnomerno da se razvija, a naročito sela!"

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je sednicu Glavnog odbora u Topoli, na Oplencu, na kojoj su bili predstavnici stranke iz cele Srbije.

Zaključci su sledeći:

1. Usvojen je program stranke, koji posebnu pažnju posvećuje decentralizaciji i ravnomernom razvoju svih delova Srbije. POKS predlaže da Beograd bude prestonica buduće Kraljevine Srbije, u kojoj će boraviti kralj, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a da glavni gradovi Srbije budu, osim Beograda, i Priština, Novi Sad, Niš i Kragujevac. U Novi Sad bi bilo izmešteno ministarstvo poljoprivrede i prosvete, u Kragujevac ministarstvo finansija i privrede, u Niš odbrane i kulture, u Prištinu ministarstvo vera i povratka raseljenih lica, dok bi u Beogradu bilo sedište Vlade Kraljevine Srbije, ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova i sva druga ministarstva.

2. Pokret obnove Kraljevine Srbije na predstojeće lokalne izbore u opštini Lučani izlazi samostalno sa svojom listom kandidata za odbornike i poziva sve stranke monarhističkog opredelanja da se pridruže izbornoj listi POKS.

Obraćajući se članovima Glavnog odbora, narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković je izjavio:

 - Dosta je Srbija i seljak radio, a Beograd se gradio. Vreme je da Srbija počne ravnomerno da se razvija, a naročito sela, koja su više od sedamdeset godina uništavana, otkad je nasilno, nelegalno i protivpravno srušena kraljevina. Izmeštanje ministarstava u više glavnih gradova Srbije i zagarantovan budžet za pojedine regije, bio bi prvi korak ka tome i poslednja šansa, da naša sela i pojedine predele Srbije spasimo od izumiranja, da ožive i da ti građani ne budu više građani drugog reda u odnosu na one u Beogradu. Pokret obnove Kraljevine Srbije boriće se za to jedinstveno, snažno i uporno, dok ne obnovimo kraljevinu i vratimo selu ulogu koja mu je pripada vekovima, a to je da bude stub države i nacije - rekao je Gojković.

Delegacija POKS je pre sednice Glavnog odbora položila vence i odala počast Voždu Prvog srpskog ustanka, Karađorđu, kraljevima Petru I i Aleksandru I Karađorđeviću, kao i Knezu Pavlu i Princu Tomislavu Karađorđeviću.

Tom prilikom, prisutnima se obratio zamenik predsednika POKS i predsednik Gradskog odbora POKS Kragujevac, Mirko Čikiriz.

- Da nije ovih ljudi, kojima smo odali počast i položili vence, ne bi danas bilo Srbije, a ni srpskog naroda. Dugujemo im večnu zahvalnost na slobodi koju imamo i našem postojanju. U najtežim vremenima oslobodili su nas od turskog ropstva, vratili Kosovo i Metohiju i Rašku oblast u sastav Srbije i oslobodili zemlju u Prvom svetskom ratu. Njihova dela su besmrtna i zbog toga danas, njima u čast držimo sednicu Glavnog odbora baš na ovom mestu, u srcu Šumadije - zaključio je Čikiriz.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.