Došli smo do tačke bez povratka – niko nije bezbedan

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 19:09

"Došli smo do tačke bez povratka – niko nije bezbedan"

Rat doseže do tačke bez povratka kada se krše sva pravila, rekao je šef velike humanitarne agencije UN.

Od 7. oktobra bilo je direktnih pogodaka u 17 objekata Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć i rad, gde su hiljade raseljenih Palestinaca našle utočište, rekao je generalni komesar Filip Lazarini, ne precizirajući ko je izvršio napade.

Među njima su bile i dve škole koje su pogođene u petak i subotu, Al Falah/Zejtun i Al Fahura, gde se sklonilo do 11.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi, rekao je on.

"Ovo je još jedan dokaz da niko nigde nije bezbedan u Gazi. Ponovo su pogođena skloništa koja su trebalo da obezbede sigurnost i zaštitu civila, ubivši mnogo ljudi, uključujući i decu", rekao je Lazarini.

"Ova dela ne samo da su očigledno protiv pravila ratovanja, već pokazuju i potpuno nepoštovanje čovečnosti".

"UNRVA redovno deli koordinate ovih zgrada sa stranama u sukobu. Ovaj opaki rat dostiže tačku bez povratka kada se krše sva pravila, uz otvoreno zanemarivanje civilnog života", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.