Došao po rekord nestao u dubini

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došao po rekord nestao u dubini

Telo ronica Nebojše Ilića (33), koj je nestao u sredu, prođeno je oko brane Lazići u jezeru Zaovine na Tari. On je u sredu popodne ušao uvodu jezera, ali nije izašao na površinu posle zarona. U potragu su bili uključeni ronioci Žandarmerije i rendžeri Nacionalnog parka “Tara”, koji su se spuštali ispod površine vode sa specijalnom opremom. Pretpostavlja se da je Ilića “uspavao” azot zbog velike dubine do koje se spustio. Ronilac Aleksandar Jovanović, instruktor ronjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nemanja Nikoletić i nestali Nebojša Ilić na Zaovine su došli da bi rekreativno ronili. Njih trojica spuštali su se zajedno do dubine od oko 75 metara, nakon čega su se razdvojili. Međutim, na površinu je prvo isplivao Nikoletić, a nešto kasnije i Jovanović. Kako od Ilića nije bilo ni traga, počeli su sami da ga traže, a posle bezuspešnog pokušaja obavestili su policiju u Bajinoj Bašti. - Poslednje čega se sećam je da su mi pokazali da su dobro, onda sam krenuo da se podižem - priča Nemanja Nikoletić, instruktor plivanja koji je zaronio sa Ilićem. - Kada sam se u jednom trenutku okrenuo, nisam ih više video. Nije bilo svetla. Ipak, morao sam da nastavim jer se vazduh na velikim dubinama brže troši.Rekreativci, po pravilu, rone do 40 metara dubine, ali su Ilić i Jovanović, obojica piloti u avio-kompaniji “Viz er”, hteli da obore rekorde. Tehnička podrška bio im je Nikoletić, koji ih je, kako kaže i sam upozoravao da ne rone preduboko. PORODICA BEZ REČIU DOMU Nebojše Ilića na Senjaku su bili bez ikakvog komentara. Na interfon u zgradi javio nam se muškarac i rekao da ne žele da ragovaraju sa novinarima. Ni od komšiluka niko nije bio spreman da ispriča nešto o Nebojši.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

TRAGEDIJA PILOTA IZVUČENOG IZ JEZERA Pijan zaronio na 90 metara i poginuo, telo izvukao robot

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 17:27

Ronilac Nebojša Ilić (33), koji je u sredu nestao u dubinama jezera Zaovine i čije je telo sinoć izvučeno iz vode, verovatno je u ronilački poduhvat krenuo pijan...Do tog saznanja došlo se u istrazi ove tragedije. Njegov prijatelj, instruktor ronjenja Nemanja Nikoletić (42), koji je krenuo, kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.