Dorijan razorio Bahame, utopio se dečak FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dorijan" razorio Bahame, utopio se dečak FOTO/VIDEO

Uragan Dorijan naneo je katastrofalnu štetu na nekoliko ostrva Bahama, saopšteno je iz Hope taun volonterske organizacije, prenosi CNN u blogu uživo.

Portparol Houp tauna B. Hol rekao je da su srušene zgrade i delimično potopljene.

Za neka područja još se ne zna koliko su stradala.

Zabeleženi su udari vetra od više od 320 kilometara nas sat.

Moguće da čitava ostrva biti potopljena.

"Ovde gde sada stojimo je najviša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačka ostvra, oko 9 metara, a visina vode bi mogla poraste, prema najavama, oko 6 metara, znači sve ovo oko mene bi moglo biti pod vodom uskoro", napisao je CNN-ov dopisnik Patrik Opman s Bahama, prenosi Index.hr. Nažalost, uprkos upozorenjima stižu informacije o prvoj žrtvi. Metro javlja da se sedmogodišnji dečak utopio dok je sa svojim roditeljima pokušavao da pobegne iz svog doma na ostvru Abakos pri čemu je nestala i dečakova sestra.

Moguće je da je oštećeno ili uništeno oko 13.000 kuća od uragana Dorijan na Bahamima koji je pogodio taj arhipelag udarima vetra jačine blizu 300 kilometara na čas, saopštio je Crveni krst.

"Nemamo još potpunu sliku onog što se dogodilo ali je jasno da je uragan Dorijan imao katastrofalan uticaj", rekao je Sune Bulou, šef centra hitnih operacija Medjunarodne federacije Crvenog krsta i crvenog polumeseca (ICRC). On je u saopštenju naveo da očekuje da će biti velike potrebe za skloništima kao i za pijućom vodom, sanitarnom pomoći i kratkoročnom ekonomskom podrškom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.