Ponovo tražena dopuna istrage protiv Dulića

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo tražena dopuna istrage protiv Dulića

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo je donelo naredbu da Tužilaštvo za organizovani kriminal dopuni istragu protiv Olivera Dulića bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja, njegovog pomoćnika Nebojše Janjića i dirktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Odluka je donešena "radi boljeg razjašnjenja stanja stvari i da bi se ispitala osnovanost optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se stavljaju na teret".

Krivično veće Specijalnog suda je ovakvu odluku donelo nakon izvršenog uvida u spise predmeta, posebno imajući u vidu naloge Apelacionog suda u Beogradu.

- U konkretnom slučaju potrebno je da Tužilaštvo za organizovani kriminal u svemu postupi u skladu sa naredbom ovog suda od 28.juna 2013. i da pribavi pravne akte svih državnih organa, javnih i lokalno javnih preduzeća, opština i gradova, te da se po pribavljanju navedenih pravnih akata sprovede dopuna ekonomsko -finansijskog veštačenja - kažu u Specijalnom sudu.

Optuženima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“.

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine i nju je posle razmatranja potvrdilo veće Specijalnog suda, međutim, posle uloženih žalbi, Apelacioni sud je u junu iste godine ukinuo to rešenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje.

Tužilaštvo ih tereti da su omogućili „Nubi“ da izgradi optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju „Putevi Srbije“ i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom, bez neophodnih dozvola.

Pored toga Dulić, Janjić i Drobnjak su „Nuba invest, su prema navodima tužilaštva“ stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEOGRAD: Doneta naredba o dopuni istrage protiv Olivera Dulića!

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014

Krivično veće je ovakvu odluku donelo nakon izvršenog uvida u spise predmeta i našlo da je u konkretnom slučaju potrebno da Tužilaštvo za organizovani kriminal pribavi pravne akte i sprovede dopunu ekonomsko-finansijskog veštačenja..BEOGRAD - Nakon što je krivično vanpretresno veće Posebnog...

Nastavak na Kurir...

Još jedna dopuna istrage protiv Dulića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2014

Specijalni sud naredio je još jednu dopunu istrage protiv bivšeg ministra prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.