Donji dom o merama štednje

Izvor: RTS, 18.Nov.2011, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donji dom o merama štednje

Poslanici Donjeg doma italijanskog Parlamenta trebalo bi danas da glasaju o programu reformi i merama štednje koje nova vlada mora da sprovede kako bi izvukla zemlju iz krize.

Donji dom italijanskog Parlamenta trebalo bi da glasa o programu reformi i mera štednje koje nova vlada mora da sprovede kako bi izvukla zemlju iz krize.

Nova italijanska vlada dobila je sinoć podršku Gornjeg doma parlamenta za program reformi i mera štednje.

Za program vlade u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Senatu je glasao 281 senator, dok je 25 bilo protiv.

Premijer Mario Monti, kome je juče bio prvi dan na toj dužnosti, pozvao je ranije sve Italijane da podnesu neophodne žrtve kako bi se izbegao bankrot države. Monti je zauzvrat obećao privredni rast i socijalnu pravdu.

Zbog ekonomske krize u koju je zapala Italija, morala je da padne vlada premijera Silvija Berluskonija, posle čega je Monti izabran da sprovede neophodni paket štednje i sprovede strukturne reforme u zemlji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.