Donjeck: Pobedio lider pobunjenika Zaharčenko

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Pobedio lider "pobunjenika" Zaharčenko

Premijer samoproglašene republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko izabran je za predsednika te oblasti s 81,37 odsto glasova, rezultati su s birališta koje je objavio šef lokalne izborne komisije Roman Lijagin.

Premijer samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko izabran je za predsednika te oblasti s 81,37% glasova

 

Zaharčenkova stranka "Republika Donjeck" osvojila je 65,11 odsto glasova na parlamentarnim izborima, naveo je isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izvor. Za njom sledi rivalska partija Slobodni Donbas sa 34,89 odsto glasova, prenosi ruski RT.

 

Izbornu komisiju postavile su separatističke vlasti Donjecka.

 

Nijedna međunarodna organizacija nije poslala svoje posmatrače na izbore koji su danas održani u Donjecku i Lugansku, ali je izbore pratilo više evropskih poslanika ekstremne desnice ili ekstremne levice.

 

"Ukrajini bi bilo bolje da ne istražuje izbore u Donjecku"

  Lugansk? Tamo je glasanje produženo

Izbori su produženi za još jedan sat na velikom broju birališta u samoproklamovanoj Narodnoj Republici Lugansk, na istoku Ukrajine, zbog dugih redova, rekao je portparol Centralne izborne komisije agenciji RIA "Novosti".

 

"Na velikom broju birališta još su dugi redovi", rekao je portparol, dodajući da je zbog toga Komisija donela odluku o produžetku glasanja na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

 

Predsednik Centralne izborne komisije Luganska Sergej Kozjakov rekao je ranije novinarima da je zabeležen veliki odziv i da je do 17.00 po lokalnom vremenu glasalo oko 38 odsto birača.

 

On je rekao da tokom izbora nije bilo incidenata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.