Doneta odluka: Rusija nije izabrana za Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 20:02

Doneta odluka: Rusija nije izabrana za Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija

Rusija nije izabrana u Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija, za period od 2024. do 2026. godine, prenosi dopisnik Sputnjika.

Za dva mesta iz grupe istočnoevropskih država borile su se Albanija, Bugarska i Rusija. Albanija je dobila 123, Bugarska 160, a Rusija 83 glasa.

Zamenica stalnog predstavnika Rusije pri UN Marija Zabolocka rekla je novinarima da su SAD vršile pritisak bez presedana na članice organizacije, da bi glasale za Albaniju umesto za Rusiju. Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rusija bila u sastavu Saveta za ljudska prava UN od 2020. do 2022. godine. U aprilu te godine je članstvo Rusije, odlukom Generalne skupštine UN, a na inicijativu SAD i njihovih saveznika, bilo obustavljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska Federacija nije izabrana u Savet UN za ljudska prava za 2024-2026.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2023

Generalna skupština Ujedinjenih nacija izabrala je danas 15 članova Saveta za ljudska prava za period 2024-2026, među kojima nije Ruska Federacija, prenosi pres-služba Saveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.