Doneta odluka: Evo do kada možete predati nelegalno oružje – bez posledica

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 23:30

Doneta odluka: Evo do kada možete predati nelegalno oružje – bez posledica

Profesor Pravnog fakulteta BU dr Dejan Đurđević rekao je da će svi građani moći da nelegalno oružje i eksplozivne naprava predaju MUP-u od 8. maja do 8. juna.

Ovo je jedna od mera koje su usvojene, a koja će biti objavljena u Službenom glasniku.

Članovi Vlade usvojili su u petak mere koje je prethodno objavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a koje su predložene nakon zločina u Mladenovcu.

Jedna od mera koje bi trebalo da dovedu do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smanjenja broja nelegalnog oružja u posedu građana Srbije je i mogućnost da se preda bez posledice.

"Ako do 8. juna odnesete nelegalno oružje niko vas neće pitati odakle vam, nećete odgovarati jer ste ga neovlašćeno držali i nosili, ali ako ne iskoristite tu mogućnost, biće drakonske kazne – uslovne kazne neće biti", rekao je profesor dr Dejan Đurđević u specijalnoj emisiji RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.