Doneli odluku: Poslanici Narodne stranke neće prisustvovati sednici NS; Demokrate dolaze u parlament

Izvor: B92, 26.Apr.2020, 20:17

Doneli odluku: Poslanici Narodne stranke neće prisustvovati sednici NS; Demokrate dolaze u parlament

Predsedništvo Narodne stranke odlučilo je da njeni poslanici neće učestvovati na sednici Skupštine Srbije, navodi se u saopštenju te partije.

Sednica Skupštine Srbije bi trebalo da bude održana u toku sledeće nedelje,

U saopštenju se dodaje i da Narodna stranka ostaje pri odluci da bojkotuje sve izbore "dok se ne obezbede pošteni uslovi za njihovo održavanje", bez obzira na datum njihovog sazivanja.

"Institucijama otetim od naroda ne treba davati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veštački legitimitet... Za Narodnu stranku, izbori su ili slobodni, ili nisu izbori. Nadamo se da ranije postignuto jedinstvo svih koji žele da u Srbiji dođe do suštinskih promena na bolje neće biti narušeno", dodaje se u saopštenju.

Narodna stranka navodi da podržava rad medicinskih radnika i javnih službi u borbi protiv korona virusa i da će nastaviti da pružamo "maksimalan doprinos, u granicama (njihovih) mogućnosti, da se epidemija što pre savlada".

Demokratska stranka potvrdila je odluku i očekuje se da se poslanici ove stranke pojave na sednici na kojoj će se razgovarati o merama Vlade Srbije tokom vanrednog stanja, prenosi Blic.

Ova stanka održala je onlajn sednicu, a članovima Predsedništva ponuđene su tri tačke da se izjasne, bez diskusije.

"Prva tačka bila je da ujedinjena opozicija nastupa sinhronizovano i jedinstveno. Druga da se učestvuje na sednici Skupštine, ne dovodeći u pitanje odluku o bojkotu parlamenta, a treća da se uputi pismo Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiju u kojem se traži podrška za to da se izbori ne održe odmah posle vanrednog stanja nego tek krajem godine", stoji u poruci koju je Zoran Lutovac poslao članovima Predsedništva Demokratske stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.