Donacija vlade Slovačke za gimnaziju u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija vlade Slovačke za gimnaziju u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA - Gimnazija "20. oktobar" u Bačkoj Palanci dobila je od slovačke Vlade pomoć od 200.000 evra za renoviranje ove obrazovne ustanove, izjavio je Tanjugu direktor gimnazije Nikola Vukovljak.

Vukovljak je naglasio da su sredstva dobijena na osnovu konkursa koji je raspisala Vlada Republike Slovačke, a na koji se Gimnazija, u ovoj godini, javlja već drugi put.

Konkurs je raspisan za države kandidate za ulazak u Evropsku uniju, gde se ubraja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbija, predočio je on. Uz ova sredstva, ta gimnazija će dobiti, na osnovu odluke Skupštine opštine Bačka Palanka, iz budžeta opštine još dodatnih 17.000 evra.

Projekat za obnovu ovog školskog objekta uradio je bačkopalanački "Eko invest", a njime je, kako je predočeno, predviđena rekonstrukcija učionica, sportske hale, sanitarnog čvora i dogradnja učionica iza bivše kotlarnice.

Ugovor je potpisan pre tri nedelje, program će biti prezentiran u januaru, a izgradnja bi trebalo da bude gotova idućeg leta, naglasio je direktor Vukovljak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.