Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018, 14:04 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Domaći čokoladni keks
Obožavaćete ove jednostavne i zdrave kolače
Sastojci:
- 2 šoljice integralnog ili brašna od spelte
- 1 šoljica pirinčanog brašna
- 1/2 kašičice morske soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 šoljica naseckanih oraha ili prženih lešnika
- 200 gr čokolade sa 70% kakaa (može i ona sa ukusom pomorandže)
- 1 šoljica agavinog ili javorovog sirupa
- 1/2 šolje hladno ceđenog suncokretovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ulja
- 2 kašičice limunove korice
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašike sveže ceđenog soka od pomorandže
- 2 kašike vanilinog šećera ili ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi izmešajte "suve" sastojke: brašno, so, prašak za pecivo orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale "mokre" sastojke. Sve sjediniti i dobro izmešati kašikom.
Pleh u kom će se kolačići peći prekriti papirom za pečenje i onda kašikom naneti podjednake količine testa.
Ostavite oko 2 cm razmaka između njih da se ne bi slepili tokom pečenja.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta.
Kada ispečete isključite rernu ali ih ostavite unutra da se ohlade. Nemojte ih služiti tople jer će da se raspadnu. Ako ih dobro čuvate, na primer u limenoj kutiji za keks, mogu se jesti nekoliko dana.