Domaći čokoladni keks

Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći čokoladni keks

Obožavaćete ove jednostavne i zdrave kolače

Sastojci:

- 2 šoljice integralnog ili brašna od spelte

- 1 šoljica pirinčanog brašna

- 1/2 kašičice morske soli

- 1 kašika praška za pecivo

- 1 šoljica naseckanih oraha ili prženih lešnika

- 200 gr čokolade sa 70% kakaa (može i ona sa ukusom pomorandže)

- 1 šoljica agavinog ili javorovog sirupa

- 1/2 šolje hladno ceđenog suncokretovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ulja

- 2 kašičice limunove korice

- 2 kašičice cimeta

- 2 kašike sveže ceđenog soka od pomorandže

- 2 kašike vanilinog šećera ili ekstrakta vanile

Priprema:

U posudi izmešajte "suve" sastojke: brašno, so, prašak za pecivo orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale "mokre" sastojke. Sve sjediniti i dobro izmešati kašikom.

Pleh u kom će se kolačići peći prekriti papirom za pečenje i onda kašikom naneti podjednake količine testa.

Ostavite oko 2 cm razmaka između njih da se ne bi slepili tokom pečenja.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta.

Kada ispečete isključite rernu ali ih ostavite unutra da se ohlade. Nemojte ih služiti tople jer će da se raspadnu. Ako ih dobro čuvate, na primer u limenoj kutiji za keks, mogu se jesti nekoliko dana.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.