Domaći beli lešnik krem

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći beli lešnik krem

Crni ili beli čokoladni krem? Večna dilema i povod za raspravu, ali koji god krem da izaberete – niste pogrešili. Ali ako ste ljubitelj svetle strane čokolade, evo ideje kako da napravite domaći lešnik kremić za 15 minuta.

Jesen nam se polako prikrada, a sa njom ide i apetit za tople, utešne slatkiše koji će zagrejati stomak i podići raspoloženje. Beli lešnik krem je divna poslastica koju možete jesti “klot”, a ide lepo i kao namaz za keksiće i slatka peciva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Sastojci:

- 200 ml vode

- 300 g šecera

- 200 g mleka u prahu

- 100 g putera (još bolje ako imate kakao puter)

- 100 g lešnika

- 2 kesice vanil sećera

Priprema:

Stavite vodu, vanil šećer i šećer da se kuvaju na srednjoj vatri. Kada smesa provri, proveravajte na nekoliko minuta gustinu. To ćete uraditi tako što kapnete na prst smesu (pazite da se ne opečete!) i stiskajte između kažiprsta i palca. Kad krene da se “razvlači”, odnosno osetite pod prstima da se masa zgusnula, skinite šerpu sa vatre.

Dodajte puter i mešajte da se otopi. Zatim sipajte mleko u prahu i mleveni pečeni lešnik. Sve dobro promešajte. Ako ima grumuljica, možete malo da ubacite u blender (time ćete dobiti više šerpi koje treba da se “omažu”).   Sipajte u teglu i sačekajte da se ohladi.

Potom nađite dobar film, sačekajte da krene da pada kiša, i savršen beli krem je spreman za konzumiranje!

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.