Domaće rafaelo kuglice

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2019, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaće rafaelo kuglice

Omiljeni kolač na svim proslavama. Neverovatan spoj mleka i kokosa uvek je dobar izbor. Pripremite ga brzo i jednostavno.

Za ovaj recept je potrebno:

- 400g šećera

- 2dl vode

- 250g margarina

- 400g mleka u prahu

- 250g kokosovog brašna

- kesica vanilin šećera

- 100g kokosa (za posipanje)

- 100g oguljenih prženih lešnika, badema..

U šerpi zagrejati vodu i šecer dok se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otopi. Skloniti sa ringle i dok je toplo dodavati mleko u prahu i kokosovo brašno, uz mešanje. Dodati margarin. Kad se smesa sjedini dodati kesicu vanilin šećera i promešati.

Kada se prohladi smesu prekriti providnom folijom i staviti u frižider da odstoji najmanje 8 sati. Kada je smesa spremna, kašičicom odvajati kuglice iz šerpe i valjati u kokos. Kako vam se ne bi smesa lepila za šake, ruke pokvasite vodom. Ukoliko želite, pre nego što formirate kuglicu, u sredinu stavite lešnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.