Dom za stare godinu dana radio bez ijednog papira

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom za stare godinu dana radio bez ijednog papira

Pripadnici policije i inspekcije socijalne zaštite zatvorili su danas Dom za stare "Mila" u Smederevu, koji je radio bez licence.

Kako je utvrdila nadležna inspekcija, taj dom u kome trenutno boravi 17 korisnika već oko godinu dana radi bez potrebne dokumentacije, zbog čega će protiv vlasnika biti podnete prekršajne i krivične prijave.

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da je ovo sedmi dom koji je zatvoren od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << početka godine i dodao da će biti još zatvaranja. "Ovaj dom je bez ijednog papira, korisnici nisu imali adekvatnu zdravstvenu negu, radnici nisu bili prijavljeni...", rekao je Vulin i dodao da će pored prekršajnih i krivičnih prijava biti podnete prijave i za protivpravno lišavanje slobode.

On je apelovao na rodbinu da svoje roditelje i rođake nikada ne ostavljaju u domovima koji nemaju licencu i u kojima nemaju odgovarajuću negu. "Tražite licencu na uvid kada ostavljate rodbinu u domovima", upozorio je ministar.

On je naveo da je u ovom slučaju prijavu podnela policijska uprava Smederevo i da je MUP pružio veliku pomoć nadleženoj inspekciji. "Svi moraju da učestvuju u borbi protiv nelegalnih domova i apelujem na građane da prijave ako znaju da postoji ovakav ili sličan dom, a ministarstvo će reagovati", poručio je Vulin.

Dom za stare "Mila" u Smederevu radi oko godinu dana i prošle godine je podneo zahtev za licencu. Pošto nije imao adekvatnu dokumentaciju, zahtev je povučen u novembru, ali je dom nastavio da radi bez licence.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.