Dolazak OEBS-a prekasan

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dolazak OEBS-a prekasan"

Beograd -- Lider Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio da je najavljeni dolazak posmatrača OEBS-a šest meseci pre održavanja parlamentarnih izbora "prekasan".

On je u intervjuu za "Blic" izneo tvrdnju da nema više vremena za uspostavljanje regularnih uslova za odrzavanje izbora na proleće.

"Taj voz je prošao i sada se treba racionalno usredsrediti na kampanju za bojkot", smatra Jeremić, dodajući da će za OEBS biti posla, ali tek posto se, kako kaže, legitimnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredstvima budu stvoreni fer i pošteni uslovi.

Jeremić kaže i da je Narodna stranka odluku o bojkotu izbora donela tek posle detaljnog promišljanja, jer smatra da su iscrpljene sve ostale mogućnosti.

Upitan šta opozicija dobija bojkotom, on je ocenio da time skraćuje vreme do promene sistema, kao i da će bojkot uspostaviti "političko jedinstvo istinskih protivnika vlasti i isterati na čistac one koji su spremni na dilove i kompromise".

Jeremić je na pitanje „šta dan posle izbora", koje postavljaju oni koji dovode u pitanje odluku o bojkotu, rekao da je za njih koji su prelomili odgovor jednostavan i da će raditi kao i pre na tome da se promeni vlast.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.